неділя, 19 лютого 2017 р.

Пам'яті славного земляка - Тимофія Олександровича Лозового


  У рамках проведення презентації Пологівського навчально-виховного закладу був проведений урочистий захід, присвячений світлій пам'яті урождженця с. Пологи, багаторічного голови колгоспу "Іскра"- ЛОЗОВОГО ТИМОФІЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА.
  Відроджуємо нашу історію, пам’ятаємо й поважаємо почесних громадян рідного села і не хочемо, як казав Василь Симоненко, «…щоб в землю ішли без сліда безіменні, святі, незрівнянно чудесні, горді діти землі, вірні діти труда».
 За правління Лозового Т. О. в селі було збудовано школу, дорогу з твердим покриттям, магазин, будинок культури, фельдшерсько-акушерський пункт, добротні ферми.
 Учнівський та вчительський колективи закладу провели значну дослідницьку роботу задля того, щоби уповні висвітлити життєвий шлях земляка. 
  На захід завітали діти Тимофія Олександровича: Лозовий Микола Тимофійович, Лозовий Іван Тимофійович, Романова Лідія Тимофіївна. Із презентацією було показано відео - спогади вищезазначених дітей про свого батька.


Учні співали ліричних пісень про рідне село.

Надихнувшись життєвим і трудовим подвигом Т. О. Лозового, педагог-організатор закладу Копил Ганна Олександрівна написала поезію, яку зачитала ініціатор і натхненник створення сільського краєзнавчого музею, директор навчального комплексу – Шейко Валентина Олександрівна.

Прожив життя в турботі і у мирі,
Залишив по собі квітучий край.
Він підіймав людської правди гирі,
Розбудував маленький тихий рай.
 Його село навіки пам’ятає:
Те серце і ті руки золоті.
Крупиночками пам’яті збираєм
Красу людського духу у житті.
Ти добрий був, ти сильний був і вправний,
Завжди в серцях односельчан живий
Спасибі тобі, наш титан преславний,
Наш батько, друг, учитель - Лозовий.
Ти Богом даний в нас в селі з’явився
І був із нами в радості й журбі.
Спасибі, друже. Кожен, хто вклонився
твоїй могилі, – пам'ятник тобі.

  Лозовий Тимофій Олександрович прожив яскраве, повне трудових і моральних звершень життя. Він надихав своїм прикладом інших, адже як багато трударів зросли до своїх досягнень під його добрим і дружнім керівництвом. Творив добро, любив людей і в їхніх серцях буде жити навічно.



Немає коментарів:

Дописати коментар