понеділок, 8 травня 2017 р.

Це потрібно не мертвим - це потрібно живим

Сьогодні 08.05.2017 особливий переддень річниці закінчення Великої Вітчизняної війни. Ні, він зовсім не радісний, а урочистий, повний  поваги до тих, хто вже ніколи не прийде. До дня пам`яті та примиреня учні й вчителі  Пологівського НВК, художній керівник Пологівського СБК Губаренко В. О. та його творчі колективи, усі небайдужі гості й учасники мітингу-реквієму змогли ще раз пригадати полеглих односельчан, їх подвиг та доблесть.



"Це потрібно не мертвим, це потрібно живим" - такою була назва мітингу. Урочистою ходою до пам`ятника воїнам рушила вся школа. Кожен учень тримав портрет полеглого родича -  учасника Великої Вітчизняної війни. Біля сільради зібралися односельчани. Захід запамятався душевністю та урочистістю: проникливі вірші про війну, виступи дітей війни, вітальне слово голови села, пісні у виконанні учнів НВК та пісенних  колективів СБК, запалення Вічного вогню та покладання квітів до могили солдатам, панахида від настоятеля церкви Успіння Божої Матері архімандрита Адріана   і, звісно ж, тужлива  згадка про наших ангелів-оборонителей, які загинули у неоголошеній російсько-українській війні...
Ціна перемоги дуже висока, тому оберігати крихкий мир - обов`язок кожного свідомого громадянина. Потрібно пам`ятати уроки війни. Необхідно не допустити їх повторення, адже це потрібно не мертвим - це потрібно живим.













Немає коментарів:

Дописати коментар