пʼятниця, 12 квітня 2019 р.

ВИВЧАЄМО В ДОШКІЛЬНІЙ ГРУПІ ТАЄМНИЦІ КОСМОСУ.


Із дитинства малюк починає цікавитися загадковим світом навколоземного простору, таємницями безмежного Космосу. Підростаючи, дитина все більше захоплюється можливістю пізнання й дослідження Всесвіту силами дорослого. Задоволення цієї потреби стимулює інтелектуальну активність, пошукову діяльність особистості.
В дошкільній групі проходив тематичний тиждень "Цікавий світ космосу". Вихователі  розповідали  дітям, що таке Всесвіт і космос, з чого складається Сонячна система, познайомили з космічними тілами. А починали знайомство  з простих оповідань, віршів, загадок про космос. Дохідливо розповідали про планети, зірки, про те, що наша Земля - це величезний шар, на якій знайшлося місце і річкам, і горам і лісам, і пустелям, і звичайно всім нам, його мешканцям.



Закріплювали знання дітей про космос під час рухливих ігор: "День і ніч", "Сонечко і дощик", "Ракети", "Телепузики", "Космічні перегони" та дидактичних: "Що ти знаєш про планету Земля?", "В гості до інопланетян", "Віднови порядок в сонячній системі", "Підбери сузір'я" та ін. 



Під час самостійної художньої діяльності діти передавали свої враження на аркуші паперу, відповідаючи на запитання "Якою я уявляю свою планету?"


Дошкільнята були задоволені цікавими плакатами на шкільної виставці про космос.


Немає коментарів:

Дописати коментар