середа, 21 березня 2018 р.

Семінар-практикум для вихователів у Пологівському НВК


21 березня 2018 року на базі Пологівського НВК відбувся семінар-практикум для вихователів дошкільних груп Чернеччинської та  Комишанської сільських рад з теми «Єдність родинного і суспільного виховання у формуванні життєвих компетенцій дітей дошкільного віку».
У роботі семінару взяло участь 13 вихователів та методист методичного кабінету відділу освіти Чернеччинської сільської ради Мариненко Ірина Борисівна.

Учасники семінару переглянули виставку сімейних робіт та інформаційно-довідкового матеріалу «Садок і сім¢я – родина єдина».
З превеликим задоволенням вихованці дошкільної групи презентували гостям свої таланти під час розваги «Родина – від матері й батька до доньки і сина».
Практичний психолог НВК Бакрань В.В. та вихователь дошкільної групи  Філь С.В. провели для батьків тренінг «Дитячий садок і родина – сім¢я єдина».
У форматі круглого столу директор Пологівського НВК Шейко В.О. познайомила присутніх з особливостями координуючої та контролюючої ролі адміністрації закладу у створені умов для розвитку життєвих компетенцій дітей дошкільного віку.
Своїм досвідом роботи з даної проблеми поділися вихователь Філь С.В., а медичний працівник Пологівського НВК Сергієнко О.В. наголосила на фізичному розвитку дитини як складовій родинного і суспільного виховання.
Митюк Г.М. (Сонячненський НВК) зупинилася на розвитку творчих здібностей дошкільників за освітньою лінією «Дитина у світі культури».
Вихователі Хухрянського ЗДО Голод Н.В., Чернеччинського ДНЗ Баранник В.П. окреслили шляхи реалізації діяльнісного підходу у формуванні життєвої компетентності за програмою «Впевнений старт».
Підводячи  підсумки семінару, Мариненко І.Б. визначила основні тенденції та рекомендації щодо організації родинного і суспільного виховання у формуванні життєвих компетенцій дошкільників.





Немає коментарів:

Дописати коментар