четвер, 10 травня 2018 р.

З пам`яттю Божою, з пам`яттю людською


День пам'яті і примирення - це день спомину і поваги, уселюдського жалю за тими, хто вже ніколи не прийде через найбільшу трагедію з можливих - війну.
Це не день бурхливих вечірок. Це не день хизування георгіївськими стрічками, це не банальне "спасибо деду".
 Це день виховання молодого покоління свідомими , а зрілого - незабудькуватими. Саме таку мету ставили перед собою організатори урочистого мітингу біля пам’ятника загиблим за волю України.
СБК (директор Світлакова Ж.В., художній кер. Губаренко В. О) спільно з учнями та вчителями Пологівського НВК (директор Шейко В.О.) підготували захід-реквієм зі спонукальною назвою «Ні – війні!». Колектив народної пісні «Краяни» співав тремтливих ліричних пісень воєнної тематики, учні школи декламували вірші, розчулили присутніх піснею «Маки», дует «Явір і яворина» порівняли загиблих солдат із журавлями, що прилітають до рідного дому. Традиційною для с. Пологи є хода учнів і вчителів  із портретами своїх дідів і прадідів, які незримо побули з нами.
Настоятель церкви Успіня пресвятої Богородиці Архімандрит Адріан провів молебень за душі померлих солдат, заспокійливим Божим словом освятив їх братню могилу, звернувся до людей із проникливою промовою, закликав молитися за душі полеглих і молитися за здоров’я живих солдат, що боронять наші життя у зоні АТО.
Пам’ятаймо і шануймо велику жертву солдат, які ціною свого життя і здоров’я спричинилися до того, що народилося нове покоління нескорених українців. Пам’ятаймо!





















Немає коментарів:

Дописати коментар