четвер, 28 листопада 2019 р.

Тиждень правознавства «Закон для тебе і про тебе»


У Пологівському НВК з 18  по 22 листопада 2019 року пройшов Тиждень правознавства «Закон для тебе і про тебе». Його метою було розширити знання дітей про їхні особисті права, підвести їх до розуміння того, що необхідно не лише знати свої права, але й сумлінно виконувати свої обов’язки.

Тиждень розпочався інформаційною лінійкою « Права свої знай та обов’язки не забувай», у ході якої діти дізналися, коли була прийнята Декларація прав дитини, Конвенція прав дитини.

Вчитель історії Горобій А.В. провела бесіду «Як і чому ми звертаємось у поліцію» для учнів 7-9 класів та  подорож-гру «Долина прав і законів» для учнів 3-4 класів.
Юристи Охтирського міського центру з надання БВПД провели правові уроки для учнів 5-9 класів. Правники нагадали, що всі діти, незалежно від їхньої раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, соціального походження – рівні у своїх правах. Школярі розгадували кросворди, розв’язували ситуації, переглядали відеоролики. А ось старшокласники здобували та закріплювали свої знання з права , взявши участь у грі «Правова важниця». Найактивніші діти отримали паспорти прав дітей та значки з відзнакою.
Протягом всього тижня учні мали змогу ознайомитися з виставкою літератури «Правовий простір».
 Школярі запамятали, що права надаються, а обов'язки виконуються! Вони завжди поруч. 






Немає коментарів:

Дописати коментар