понеділок, 3 лютого 2020 р.

Вшанування героїв Крут

Героїчною і водночас трагічною сторінкою в історії України є загибель українських захисників на залізничній станції Крути 29 січня 1918 року.
У Пологівському НВК протягом 25-27 січня були проведені заходи, приурочені  річниці бою під станцією Крути,  у ході яких розповіли іншим учням про патріотизм студентів Київського університету імені Святого Володимира, які незважаючи на молодий вік стали на захист самостійної України. Діти дізналися, що саме під час цієї революції відбулася трагічна подія, яка вплинула на свідомість багатьох українців – це битва на станції Крути.
 Під керівництвом вчителя історії Горобій А.В. оформлено інформаційну папку «29 січня 1918 року річниця бою під Крутами». Для школярів також було проведено інформаційні хвилинки «Події революції» під час уроків історії. Проведено тематичну виставку історичної літератури «Славні та трагічні сторінки історії Української держави», класні години «Пам’ятай героїв Крут». Старшокласники переглянули відеофільми, присвячені історичній події – бою під Крутами. Відбулися історичні обговорення на тему «Герої Крут – захисники Української революції».
 Пам’ятати своїх героїв дуже важливо, адже герої – це ті найкращі, яких ми втрачаємо. Вони одні з перших віддали свої життя за новопроголошену Українську державу.

Немає коментарів:

Дописати коментар